
Kendine Ve Niyetine açılan Kapı; Sistemik Aile Dizimi 23 Şubat Pazar

Oysa değişmeye dair içsel bir direnç vardır içimizde….
“Acı çekmek değişmekten çok daha kolaydır. Mutlu olabilmek için insanın cesaret sahibi olması gerekir.”
Bert Helinger (Aile Dizimi Yöntemini geliştiren)
Başka biriyle tamamen kendin olabilir misin? Kendinizi özgün hissediyor musun? Kendi kişiliğindemi davranırsın? özerk misin? ve başkalarına bağımlı değil misin? Eski hayatta kalma stratejilerinden, kültür ve ailenin etkisinden özgür müsün? Kendinizle bütünlük içinde misin? Niyet Metodu bir kendini keşfetme, kendini geliştirme ve olgunlaşma sürecidir. Kendimizi ve erken dönem travmamızın etkilerini destek ve duygusal bağlantıyla görmek, rezonans sürecinin ve kendini keşfetme yolculuğunun merkezinde yer alır. Bu, güvenli ve yargılayıcı olmayan bir alanda gerçekleşebilir. Anlaşılma duygusu, görülme duygusu, sonunda bir şeyin farkına varıldığı duygusu ortaya çıkmaya başlar.
- Hayatta gerçekten ne istediğinizin daha derin ifadesi nedir? Kim olduğunuzu ifade etmek için kendi kelimelerinizi seçebilir misiniz? Kendinizi mi dinliyorsunuz yoksa başkalarının sözleri mi daha önemli? Kelimeler öncelikle fikir, duygu ve düşüncelerinizi kendi dışınızdaki dünyada bir yer edinmeye ve bunları başkalarıyla paylaşmaya hizmet eder. Ancak bunlar yalnızca içeriden dışarıya doğru değil, aynı zamanda ters yönde de çalışırlar; burada başkalarının sözleri hayatı nasıl deneyimlediğiniz üzerinde büyük bir etkiye sahiptir. Niyet Metodu’nda bilinçaltına erişmek için dilimizi kullanırız.
- Bu yöntem, arzu edilen herhangi bir değişimin, öz değerlendirmenin veya yeni içgörünün tek bir niyet cümlesiyle formüle edilmesi anlamına gelir. Örneğin, utangaç bir kadın “Konuştuğumda kendimi güvende hissetmek istiyorum” cümlesiyle kendini ifade ederken, yalnız kalan bir erkek ise değişim arayışını “Kalbimi açıp bağlantı kurmak istiyorum” şeklinde tanımlıyor. Niyet Yöntemi, ele almak istediğiniz konuyu temsil eden, sizin tarafınızdan formüle edilen bir niyet cümlesiyle başlar. Niyet bir soru ya da basit bir ifade olabilir. Cümleyi hazırlamak için günlerinizi harcayabilir veya anında telafi edebilirsiniz. Niyetiniz üzerinde çalıştıkça ek bilgiler ortaya çıkacaktır. İşte birkaç niyet örneği:
- Kendi sesimi istiyorum.
- Öfkemi anlamak istiyorum.
- Kalbimi açmak istiyorum.
- Ben duyulmuyorum.
- Vücudum hangi korkuyu taşıyor?
- Evet’im ve hayır’ım.
- Özgürce yaşamak istiyorum.
- Oğlumla daha iyi bir ilişki istiyorum.
- Bana ne oldu?
- Başka bir iş diliyorum.
Kendi niyetinize odaklanmak tüm dikkatinizi Oraya yöneltmek ve yola çıkmak demektir.
Kayıt için ilgili linki tıklayayabilirsiniz,
Başvuru için formu doldurmanız önemli,