İÇSEL OKUL; Kendini Bilme Yolculuğu Nisan Programı
Kadim Bilgelikte Kendini Bilme Yolculuğu
İçGörü
GÖRMEK, İÇGÖRÜ VE İÇHUZURU
BEDENİN, ZİHNİN, AKLIN, RUHUN VE İLİŞKİLERİNİN HİSSEDİLMESİNE DAİR
Görmek ruhun bir işlevidir ve gözler onun araçlarıdır. Ruh dış yaşamı bilmek, farklı deneyimler elde etmek için farklı araçlar kullanır.
Beden ve ruh arasında bilim adamları ve mistikler tarafından gittikçe birbirine yaklaşan tanımlarla tarif edilen farklı araçlar da vardır. Akıl, beden, zihin gibi farklı veçheleri daha yakından tanımaya, aralarındaki ilişkiler üzerine tefekkür etmeye odaklanalım istiyoruz. Böylece yaşamda kendimize dair farkındalığımız artar, içgörü elde etmeye başlarız. ve safa denilen iç huzuruna giden süreç adım adım ayak izlerimiz ile bir yol olmaya başlar.
“Hoşgörü öğrenmekle değil, içgörüyle gelir ; herkesin kendi mizacına uygun yolda ilerlemesine izin verilmesi gerektiğini anlayarak. der Hazrat Inayat Khan”
Sufi herkese hoşgörüyle bakar ve herkes için bir yol olduğunu bilir. Sevenin yolu kendisinedir, zenginlik peşinde koşanın yolu kendisinedir, cenneti arayan onun yolundadır, hepsi bir yolculuktur. Sadece yolculuğun yapıldığı dört farklı rota var. Sufi, her birinin sonunda aynı hedefi görür; âşığın servet peşinde koşanla tanışması gerekir ve her ikisi de görevini yapanla tanışmalıdır. Yaşam yolculuğunun bu yollardan biri veya birkaçı boyunca yapıldığını görür.
Mutasavvıfın öğrenmesi gereken ilk ders, kendisi ile gördüğü şey arasındaki ilişkiyi bilmektir. Bir mutasavvıf hayata bu açıdan baktığında, gördüğü şeyle bağ kurduğunda, onu ortalama bir insandan çok daha iyi anlayabilir. Tasavvuf bir din değildir, çünkü herhangi bir doktrin veya ilke vermez, ancak bir bakış açısıdır. Eski Vedantistler, kutsal sözler Tat Tvam Asi’yi öğretirken bu bakış açısını benimsediler.: ‘Sen nasılsan, ben de öyleyim.’ Bu bakış açısıyla, görüş keskinleştiğinde, nesneler bile gören için netleşir ve onunla konuşur ve psikometri veya benzeri fenomenler, gören için bir oyun haline gelir. Tüm hayat, açık bir kitap gibi önünde açılmaya başlar.
İçgörü geliştirmeye, akıl, fikir, odaklanma, geçmişin üzerimizdeki etkileri ve kalbi anlamaya Nisan ayında da devam edeceğiz.
4-11-25 Nisan Salı akşamları 21.00-22.30 arası online olarak yürütülecektir.
Kayıt formunu doldurarak kaydolabilirsiniz,çalışma ücretsizdir.
0532 657 62 07 ye whatsup mesajı yazabilirsiniz.
İlginize sevgiyle,
Dr . Sema İlhan
Sema İlhan; Halen Tamamlayıcı Tıp ve Psikoterapi alanında çalışan 35 yıllık deneyimli ve bütüncül çalışan bir hekimdir.
Hekimlik yanında İnsan Hakları alanında ve mesleği ile ilgili konularda çeşitli gönüllü çalışmalar yapmış usta bir eğitmendir.
Kendi Yolculuğuna 2011 yılında başlamış, 2019 yılı Ocağında Paris Suluk Akademi’de Jabarsa sınıfını tamamlamıştır.
Kuzey Amerika İçsel Okulda Manevi Liderlik alanında Koordinatörlük eğitimlerini 2022 yılında tamamlamış, Liderlere yönelik eğitim, inziva ve danışmanlık, rehberlik süreçleri ile kişisel yolculuğuna ve liderlik alanında gelişmeye devam etmektedir.
Halen Rüyalar Yolu ile Uyanış konusundaki bireysel deneyim ve eğitimlerine Zürih’te devam etmekte olup,
Kendini Bilme, İnsan Olma yolculuğuna heyecan duyanları öğrendiklerini paylaşmaya davet ediyor.
iletişim için ilhan.sema@gmail.com adresine yazabilirsiniz,